Assertief zijn op het werk

Veel mensen vinden het lastig om assertief te zijn op het werk. Voor jezelf opkomen betekent immers dat je soms de confrontatie aan moet gaan met mensen die een hogere functie hebben dan jij. Maar als je hogerop wilt komen, of als je door collega’s wordt gepest, dan is het belangrijk dat je dit durft aan te kaarten. Doe je dat niet dan zal je steeds meer frustratie ervaren en kan dit leiden tot ziekteverzuim of zelfs het verlies van je baan. Kom in actie voordat het te laat is en laat zien dat je er mag zijn.

Assertiviteit wordt vaak gewaardeerd door leidinggevenden

Geloof het of niet, veel leidinggevenden waarderen medewerkers die assertief zijn. Het is een goede eigenschap als je weet wat je wilt en van aanpakken weet. Die karaktereigenschap komt immers niet alleen goed van pas als je die promotie graag wilt, maar zal je ook van dienst zijn als je belangrijke beslissingen moet nemen voor je werk en zeker als dat snel moet gebeuren. Dus een goede leidinggevende ziet een assertieve medewerker niet als brutaal of lastig, maar onderkent dat hier kansen liggen om deze medewerker in te zetten binnen het bedrijf.

Wees assertief als collega’s je pesten of dwarsbomen

Op het werk gepest worden komt vaker voor dan je denkt. Als jij het slachtoffer wordt van pestende collega’s dan zullen ze ermee doorgaan als je het laat gebeuren. Een keer een geintje met iemand uithalen moet kunnen, maar iemand voortdurend dwars zitten en treiteren is natuurlijk een heel ander verhaal. Stap naar je leidinggevende, of als deze persoon juist de oorzaak is van het pesten naar personeelszaken. Durf je dat niet, omdat je bijvoorbeeld bang bent om je baan te verliezen, dan kan therapie je wellicht helpen.

Bereik je doelen door assertief te zijn op het werk

Wil jij leren om je mond open te doen en voor jezelf op te komen op het werk? En wil je daar graag professionele hulp bij? Neem dan nu contact op om een afspraak te maken. Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat jij assertiever bent op het werk en daardoor je doelen bereikt. Je gaat zelfverzekerd en daardoor met meer plezier naar je werk en dat zal zeker worden gewaardeerd. En zo niet, dan wordt het tijd te gaan omzien naar een andere baan, waar ze jouw talenten wel kunnen waarderen.

Neem contact met mij op. Ik sta je graag te woord en help je altijd op persoonlijke manier.

Call Now ButtonBel Jacco: 06 36 00 33 69