Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om relaties aan te gaan? Hou je andere het liefste op afstand? Of wacht je rustig af? Voel je je soms onveilig in een relatie? Wijs je de ander al af voordat je je durft te verbinden? Twijfel je continu of dit nu echt de juiste partner is? Heb je last van van claimend gedrag of jaloezie vanwege je onzekerheid? Als je dit zo leest en je herkent het een en ander dan kan het zijn dat je hechtingsproblemen hebt.

De oorzaak van je hechtingsproblemen kun je meestal terugvinden in je jeugd. En dat begint met de relatie met je ouders of andere mensen die je als kind hebben verzorgd. Als deze band om wat voor reden dan ook (deels) verstoord is geraakt, dan kun je op latere leeftijd problemen ervaren als het gaat om relaties aangaan en onderhouden. Misschien hadden je ouders zelf een periode met veel problemen, misschien was er geen ruimte voor het uiten van emoties. Daardoor zijn onbedoeld wellicht ook jouw behoeften toen je klein was niet goed vervuld.

Samen gaan we aan de slag om je inzicht te geven zodat je patronen uit je jeugd leert herkennen. Zodat je deze kunt gaan veranderen en leert hoe je gezonde relaties kunt aangaan. Verder werken we aan het versterken van je zelfvertrouwen. En gaan we aan de slag met negatieve gedachten over jezelf en anderen. Zo ontwikkel je een positiever zelfbeeld en kun je met meer vertrouwen een verbindende relatie aangaan.

Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.

Call Now ButtonBel Jacco: 06 36 00 33 69